Fruitige kipcurry

Fruitige kipcurry

Fruitige kipcurry

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr kipfilet
1 ui
1 kleine wortel
2 eetlepels olie
1 theelepel gembersnippers
1 teentje knoflook
3 theelepels tomatenpuree
1 theelepel kerriepoeder
2 ananasschijven
1/2 klein blikje sperziebonen
1 eetlepel sojasaus
1/2 dl ananassap
25 gr rozijnen
50 gr ongezouten cashewnoten

Bereiden


Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
Pel en snipper de ui.
Schrap de wortel en verdeel hem in reepjes.
Verhit de olie en roerbak de stukjes kip 10 minuten.
Schep de kipfilet uit de wok en zet ze apart.
Roerbak de ui, de wortel en de gember met de geperste knoflook, de
tomatenpuree en het kerriepoeder.
Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de plakken in blokjes.
Snijd de afgegoten sperziebonen eventueel iets kleiner.
Doe de ananas, de sperziebonen, de kipfilet, de ketjap manis, de rozijnen,
de cashewnoten en het ananassap in de wok en roerbak even tot alles goed
warm is.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus